mei 18, 2024

STCW Basic Safety refresh

1 min gelezen

Wanneer het nodig is om het geheugen weer even op te frissen dan is er een herhalingscursus van de STCW Basic Safety Training, namelijk de STCW Basic Safety Refresh Training. Vooral als u iemand bent die op een zeegaand schip wilt gaan varen is dit aan te raden. Zoals mensen die werken in de professionele scheepvaart maar ook voor hobbyisten is deze cursus van waarde. De theorie die bij de eerdere STCW Basic Safety Training is getoetst wordt weer even in het geheugen gestampt. Na verloop van tijd kan het wel eens gaan verwateren waar het wel belangrijk is om te weten wat u moet doen tijdens diverse noodsituaties aan boord van het schip.

De inhoud van de cursus bestaat uit 4 modules, namelijk de persoonlijke overlevingstechnieken op zee, brandbestrijding en ademlucht, EHBO en reanimeren en persoonlijke veiligheid en sociale verantwoordelijkheden. Het lesprogramma bestaat uit 2 dagen waar u ’s morgens om half 9 start. De cursus wordt gegeven op het trainingscentrum van FMTC, gevestigd in de buurt van Schiphol. De prijs is € 460,00 euro, waar koffie/thee en het benodigde cursusmateriaal in meegerekend is.

Om tot deze cursus toegelaten te worden dient u 2 geldige certificaten te hebben. De STCW Basic Safety Training en de medische scheepvaartkeuring.

Als u geslaagd bent voor de cursus zal u het STCW certificaat ontvangen die een geldigheid heeft van 5 jaar.